Break-Bulk Distributie

Een gecentraliseerde distributieoplossing voor uw Europese productienetwerk

Break-Bulk Distributie

Bedrijven die hun producten verkopen via online retailers, werken doorgaans via een van deze twee alternatieve concepten:

Leveranciersrelatie
Producten worden verkocht aan de online retailer, die vervolgens de eigenaar wordt van de goederen totdat ze aan de eindklant worden verkocht.

Platformrelatie
Producten worden verkocht via het online (commerciële en/of logistieke) platform van de retailer, waarbij de leverancier de eigenaar blijft van de goederen totdat ze aan de eindklant verkocht worden.

Afhankelijk van de situatie heeft een platformverkoper vaak de mogelijkheid om het commerciële platform van de online retailer te combineren met aanvullende logistieke diensten, waarbij de retailer ook voor de product handling en verzending zorgt. Als alternatief kan het bedrijf besluiten om deze fulfillment activiteiten zelf uit te voeren (intern of via een logistieke dienstverlener) en producten die op de website van de retailer worden besteld, direct te leveren aan de klant.

Klantuitdagingen

Beide benaderingen van verkoop via online retailers brengen hun eigen belangrijke, logistieke uitdagingen met zich mee.

Leveranciersrelatie
Online retailers vullen hun voorraad doorgaans aan in kleine hoeveelheden. Het is daarom essentieel voor elk bedrijf dat dit concept toepast om een efficiënt replenishment proces te hebben. Met andere woorden: optimalisering van picken, verpakken en verzenden naar retailer magazijnen in heel Europa is essentieel.

Toegevoegde waarde van Penske: Eén manier waarop Penske zijn klanten helpt bij deze uitdaging is door uitgaande orderbevestigingen via EDI te combineren met SSCC-labeling. Penske informeert de online retailer op PO-niveau wanneer producten klaar zijn voor verzending. De SSCC-inhoud, die is opgenomen in de EDI-informatie, stelt het magazijnpersoneel van de retailer in staat om inkomende zendingen te verifiëren en scannen per verzenddoos, in plaats van per individuele eenheid. Dit zal de handling kosten die de online retailer aan zijn leverancier in rekening brengt aanzienlijk verlagen.

Platformrelatie
Online retailers passen vaak zeer hoge opslagtarieven toe voor uw producten, die nog meer kunnen toenemen wanneer producten over een langere periode worden opgeslagen (ervan uitgaande dat u deze aanvullende diensten gebruikt). Het is daarom heel belangrijk om het aantal producten dat door de retailer wordt opgeslagen te optimaliseren en een hoge omloopsnelheid van voorraden te realiseren.

Toegevoegde waarde van Penske: Eén van de manieren waarop Penske zijn klanten ondersteunt bij deze uitdaging is door zeer concurrerende opslagtarieven te bieden in onze eigen magazijnen (bijv. 20-30% onder de belangrijkste havengebieden en 50-75% lager dan de grote e-commerceplatforms). Bedrijven die dit concept combineren met dropshipments of andere verkoopplatforms profiteren ook van een centraal voorraadpunt. Deze gecentraliseerde aanpak verbetert de beschikbaarheidsniveaus van de voorraad, zorgt dat het minder vaak voorkomt dat artikelen niet voorradig zijn, en verlaagt de algemene voorraadvereisten.

Oplossing Van Penske

Een strategische locatie voor een Europees distributiecentrum dat kan functioneren als break-bulk centrum tussen uw wereldwijde productienetwerk en de Europese magazijnen van uw klanten, is van het grootste belang, ongeacht het toepasselijke commerciële concept. De magazijnen van Penske bevinden zich in het zuiden van Nederland, in het geografische centrum tussen Rotterdam en Antwerpen, de grootste containerhavens van Europa. Wij combineren deze hotspot-locatie met een zeer efficiënte dagelijkse operationele uitvoering en uitgebreide ervaring in diensten met toegevoegde waarde, zoals klantspecifieke verpakkingsactiviteiten. Door onze uitstekende directe verbindingen met de belangrijkste markten van Europa, levert Penske elke dag met vooraf goedgekeurde vervoerders aan de Europese magazijnnetwerken van de grootste online retailers.

Meer Informatie

Voor meer informatie over ons break-bulk distributieconcept en onze andere logistieke diensten, kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen via +31 (0)165-576241 of PLE.salesnl@penske.com.